Het is nu 16 dec 2017 13:50



Antwoord op onderwerp  [ 4 berichten ] 
 gebruik osmose apparaat 
Auteur Bericht
Uaru

Geregistreerd: 28 feb 2008 15:55
Berichten: 1993
Woonplaats: 's-Gravenwezel (B)
Ik heb enkele praktische vragen omtrend het gebruik van een osmose apparaat..
Ikzelf heb nog geen ervaring ivm het gebruik, echter misschien dat dit in de toekomst zal veranderen..

Als er water moet worden ververst (osmosewater), hoelang op voorhand wordt het osmosewater dan 'klaargemaakt' :?:
Stel ik ververs op zondag.. Moet het water dan bv op zaterdag worden 'klaargemaakt' :?:
Als het water op voorhand wordt 'klaargemaakt', hoelang kan het dan in een vat worden bewaard :?:
Moet dat vat worden afgesloten en moet er een pomp in komen te draaien :?:

Wat dan met de temperatuur van het water:
Hoe wordt osmosewater op temperatuur gemaakt of gehouden :?:

Alle info en tips zijn welkom :wink:


11 aug 2014 14:27
Profiel
Moderator
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 18 aug 2011 18:55
Berichten: 2522
Woonplaats: Bornem
hoelang je het van op voorhand maakt hangt af van hoeveel je nodig hebt en hoe snel het toestel produceert.
ik heb een vat van 120l (regenton) staan die ik +- half leeg en dan opnieuw aanleng - zet tot vol.

ik zet er geen beweging op enkel een deksel voor het stof.
Vroeger deed ik dit met vaten van 10l die ik van vooraf aan vul (stuk of 5)

dus afhankelijk van je verbruik vooral.
doe je een 100 -50 -20 -10 -5% waterwissel heb je andere hoeveelheden nodig.
het stockeren zolang er geen dieren in k*kken en er geen stof of ander vuil in valt heb ik geen problemen ondervonden.
Ik zorg altijd dat ik een "nood hoeveelheid heb klaar staan" voor het geval dat er iets gebeurd en een dringende waterwissel zich opdringt.

temperatuur omdat het binnen staat komt door te staan op kamer temperatuur. =< start altijd op grond temperatuur. als bij grote waterwissels hogere temperaturen nodig hebt => 300w verwarmingselement er in doet wonderen. maar meestal voor een waterwissel van 10% is kamer temperatuur niet zo erg en is dit een frisse bui in de bak.


11 aug 2014 15:22
Profiel
Uaru

Geregistreerd: 28 feb 2008 15:55
Berichten: 1993
Woonplaats: 's-Gravenwezel (B)
Alvast bedankt voor de verduidelijking :)

Ivm de temp. van het water..
@Kihon: gebruik je gewoon koud water of is het app aangesloten op een thermostatische kraan (of is dit bv aan te raden) :?:

Ik las dat warm water een neg invloed heeft op de kwaliteit van het geprepareerde water.. Klopt dat :?:

Ik spreek over een verversing van 1/3 van het water in het aquarium..


11 aug 2014 16:21
Profiel
Moderator
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 18 aug 2011 18:55
Berichten: 2522
Woonplaats: Bornem
gewoon simpel leidingwater aansluiten.
temperatuur doet iets omdat het een kunststof membraan is die gaan krimpen en uitzetten bij temperatuurs verschillen.
maar daar hoef je onder normale omstandigheden geen zorg om te maken.
verschil kan soms 1 of 2µS zijn meer of minder...
Als het zo kritisch is u eindbestemming zet er dan een mixed bed achter. dan heb je water van 0.5-2µS/cm tenzij je last hebt van super veel silicaat in je water zou ik dit niet doen.


13 aug 2014 15:46
Profiel
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Antwoord op onderwerp   [ 4 berichten ] 

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen

Ga naar:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Designed by STSoftware for PTF.
phpBB.nl Vertaling